Еней — Віза в Хорватію
Еней

Віза в Хорватію

Croatia

Громадяни України та особи, які легально проживають на території України і які бажають отримати туристичну візу, мають подати наступні документи:

1. Візова анкета

Заповнюється усіма заявниками, в тому числі дітьми на неповнолітніх дітей. Вона може бути заповнена в електронному варіанті або у письмовій формі.

Заповнюється українською мовою в латинській транслітерації, англійською або хорватською мовами. Анкета має бути підписана особисто заявником у пункті 37 і на останній сторінці.

За неповнолітніх заявників анкету підписує один з батьків або законний опікун.

Завантажити візову анкету можна в кінці цієї сторінки.

Візові анкети (безкоштовні) також знаходяться у Візовому центрі.

2. Паспорт або інший проїзний документ

Закордонний паспорт.

Копія першої сторінки закордонного паспорту з особистою інформацією.

Копії попередніх шенгенських, американських та інших віз.

Паспорт має діяти як мінімум протягом трьох місяців після дати запланованого виїзду з Хорватії.

Паспорт має бути виданий не більше десяти років тому та містити щонайменше дві вільні сторінки.

Паспорти з продовженим терміном дії прийматися не будуть.

3. Одна фотографія

Кольорова фотокартка, розміром 35 х 45 мм.

Повинна бути на білому або світлому фоні.

Фотографія має бути зроблена протягом останніх шести місяців.

4. Документ, що підтверджує працевлаштування (щонайменше подати один документ)

Для робітника: лист від роботодавця, що підтверджує посаду робітника, дату прийняття на роботу та тривалість відпустки.

Для приватного підприємця: ліцензія/реєстрація відповідного органу влади.

Для пенсіонерів: пенсійне посвідчення.

Для студентів: студентський квиток.

5. Документ про платоспроможність (щонайменше подати один документ)

Довідка про доходи за останні 6 місяців з наступними даними: посада робітника, заробітна плата, дата прийняття на роботу та тривалість відпустки.

Довідка про рух коштів за останні 3 місяці (довідка з банківського рахунку, чеки з банкомату).

Заявник повинен засвідчити наявність коштів не меншу ніж 50 євро в день або 100 євро, якщо не надаються документи про місце проживання, на кожну людину (може бути засвідчена еквівалентна сума в будь-якій іншій валюті).

Дорожні чеки з ім'ям заявника та його підписом (оригінал та копія).

 

Для пенсіонерів: довідка з Пенсійного Фонду України про отримання пенсії за останні 6 місяців.

Спонсорство: спонсорський лист повинен бути завірений державним нотаріусом. Також потрібно надати довідку про доходи спонсора.

Для неповнолітніх дітей (віком до 18 років):

Свідоцтво про народження.

Якщо дитина виїжджає самостійно: потрібен нотаріально завірений дозвіл одного з батьків.

Копія дійсної хорватської візи одного з батьків (хто їде з дитиною), якщо заява на отримання візи не подається одночасно з дитиною.

Для дітей, які вписані до паспорту батьків:

Паспорт одного з батьків, який повинен бути дійсним як мінімум протягом 3-х місяців після запланованої дати повернення з Хорватії, має містити мінімум дві чисті сторінки і бути виданий не більше як 10 років тому.

Копія свідоцтва про народження.

 

ВАЖЛИВО: У випадку відкриття хорватської візи для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків, у якого є діюча шенгенська віза, необхідно відкривати візу до

Хорватії обом заявникам – і дитині, і тому з батьків, у чий паспорт вписана дитина.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

Посольство/Генеральне Консульство Хорватії залишає за собою право зробити запит на будь-які інші додаткові документи у разі необхідності, також може запросити заявника на співбесіду, та має повноцінне право відмовити у візовій заяві без пояснення. В будь-якому випадку оплата візового та сервісного зборів не повертаються.

  • Друк
  • Email
Увійти

Зареєструватися


JoomShaper