Еней — Віза в Грецію
Еней

Віза в Грецію

Греція візи

 

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ ДО ГРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ  

 

УСІ ДОКУМЕНТИ ПРОСИМО НАДСИЛАТИ У ФОРМАТІ А4. ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ ПРОСИМО НАДСИЛАТИ ЗА 14 ДНІВ ДО ТУРУ.

 

Для працюючих:

1. Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти).

2. Закордонний паспорт (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - подається тільки його копія, оригінал передавати не потрібно).

3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см. (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

4. Копія всіх сторінок внутрішнього/національного паспорту.

5. Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за працівником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Якщо посада бухгалтера на передбачена, фраза про те, що «посада бухгалтера не передбачена».

6. Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть чоловіка/дружини).

7. Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку (обов'язково) на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.

8. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового положення (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є.

9. Копія загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

Для приватних підприємців:

1. Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти).

2. Закордонний паспорт (якщо є від'їзджений  або другий діючий паспорт - подається тільки його копія, оригінал передавати не потрібно).

3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см. (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

4. Копія всіх сторінок внутрішнього/національного паспорту.

5. Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально.

6. Копія патенту або ліцензії;

7. Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останній звітній період або звіти з печаткою податкової.

8. Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення/про смерть чоловіка/дружини).

9. Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку  - обов'язково (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.

10. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння квартирою, будинком, земельними ділянками, автомобілями), якщо такі є.

11. Копія закордонного паспорта чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

Для пенсіонерів:

1. Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти).

2. Закордонний паспорт (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - подається тільки його копія, оригінал передавати не потрібно).

3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см. (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

4. Копія всіх сторінок внутрішнього/національного паспорту.

5. Копія пенсійного посвідчення.

6. Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку.

7. Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть чоловіка/дружини).

8. Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку - обов'язково (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.

9. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є.

10. Копія загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини, навіть якщо не їде (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

11. У разі, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка  спонсорує поїздку.

Для подружжя, в якому чоловік/дружина не працює (безробітніх):

1. Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти).

2. Загальногромадянський закордонний паспорт (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - подається тільки його копія, оригінал передавати не потрібно).

3. 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см. (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

4. Копія всіх сторінок внутрішнього/національного паспорту.

5. Копія свідоцтва про шлюб.

6Довідка з місця роботи чоловіка / дружини із зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за працівником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з роботи.

7. Спонсорський лист від чоловіка / дружини. 

8. Фінансове забезпечення чоловіка / дружини: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку - обов'язково (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.

9. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є.

10. Копія закордонного паспорта чоловіка / дружини (якщо немає - копія всіх заповнених сторінок паспорта громадянина України).

11. Копія внутрішнього паспорту чоловіка/дружини (усіх заповнених сторінок).

У разі, якщо поїздку туриста оплачує інша особа:

11. Необхідно надати спонсорський лист: спонсором може бути тільки найближчий родич туриста (окрім чоловіка/дружини це: батько/мати, бабуся/дідусь, брат/сестра, син/дочка). Родич туриста, забов’язаний заповнити письмову заяву за підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого туриста на час його подорожі до Греції.

12. Документи, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про народження, шлюб і т.д.).

13. Копію внутрішнього паспорту спонсора.

14. Довідка з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу та реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).

15. Фінансове забезпечення спонсора: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку - обов'язково (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.

Для дітей (до 18 років): 

1. Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти).

2. Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи). До 17 років діти можуть бути вписані в закордонні паспорти батьків або того з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років).

3. 2 кольорові фотографії обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см. (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

4. Копія свідоцтва про народження. Якщо дитині вже 16 років, копія загальногромадянського внутрішнього паспорта.

5. Копії загальногромадянських закордонних паспортів батьків (якщо немає - копії всіх заповнених сторінок загальногромадянських паспортів).

6. Копія свідоцтва про шлюб батьків.

7. Нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини від мати/батька, в разі якщо дитина їде з одним з батьків або від обох батьків, якщо дитина подорожує сама. Оригінал доручення залишається у туристів для пред'явлення на кордоні.

8. Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором та завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов'язкова.

9. Якщо дитина подорожує з батьками, до її пакета документів необхідно зробити копії довідок з роботи батьків та їх фінансових документів.

10. Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист (у довільній формі з підписом спонсора) (Зразок спонсорського листа), оригінальна довідка з роботи спонсора (Зразок довідки з роботи) і фінансові гарантії спонсора.

УВАГА, для підтвердження одноосібних батьківських прав:

  • Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
  • Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
  • Копія свідоцтва про смерть батька;
  • У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються у консульство, а оригінали пред'являються на кордоні.

Для студентів:

1.Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти).

2.Закордонний паспорт (якщо є від'їзджений або другий діючий паспорт - подається тільки його копія, оригінал передавати не потрібно).

3.2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см. (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

4.Копія всіх сторінок внутрішнього/національного паспорту.

5.Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою.

6.Копія студентського квитка.

7.Фінансове забезпечення: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку - обов'язково (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.

8.Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (Свідоцтва про права володіння на квартиру, будинок, земельні ділянки, автомобілі), якщо такі є.

Для тих хто подорожує на власному автомобілі:

1. Копія техпаспорта на автомобіль;

2. Копія посвідчення водія;

3. Копія страхівки на автомобіль (зелена карта);

4. Копія медичної страхівки.

За наявності 1-разової візи в'їзджати на територію Греції через території інших країн шенгенської угоди можна, тільки якщо ці країни мають спільну зовнішню межу (вони не розділені територіями країн, що не входять в перелік країн шенгенської угоди).

Наразі оптимальним маршрутом для автомобілістів вважається маршрут через Румунію і Болгарію.

 

КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР та послуги візового центру:

консульський збір – 35 €;

сервісний збір / послуги візового центру – 25 €.

Консульський збір не оплачують:

• Пенсіонери (працюючі пенсіонери, які надають також документи з місця роботи - оплачують к/з);

• Інваліди (працюючі, які надають також документи з місця роботи - оплачують к/з);

• Діти до 18 років;

• Студенти стаціонару до 21 року (студенти які надають також документи з місця роботи або довідку з банку про наявність рахунку - оплачують к/з).

 

Консульський збір оплачується при кожній подачі.

При ВІДМОВІ у видачі візи, консульський збір НЕ повертається.

Якщо у Вас виникнуть запитання, пишіть або дзвоніть, ми з радістю на них відповімо!

 

Замовляючи та оплачуючи тур, турист автоматично:

1. Ознайомлений з його програмою, переліком послуг, що входять у вартість та основними правилами оформлення віз для туристів. Зобов'язується не порушувати термін перебування в Словацькій Республіці, вказаний у візі, та використовувати туристичну візу виключно у цілях туризму.

2. Зобов'язується вчасно надати закордонний паспорт (проїзний документ дитини) з терміном дії не менше 6 місяців після закінчення туру та наявним в ньому чистим розворотом для візи і місцем для чотирьох штампів.

3.Повідомлений про те, що фірма, яка надала запрошення, та фірма, що виконує послуги з оформлення виїзних документів (в подальшому „Виконавець") не можуть вплинути на рішення консульства чи консульського відділу посольства про видання візи на в'їзд до Словацької Республіки, а також на термін оформлення візи та дати отримання готових документів, а також про те, що фірма „Виконавець" не несе відповідальності за відмову посольства у видачі візи.

4. Погоджується на те, що його закордонний паспорт до дня від'їзду групи тимчасово перебуватиме у представників фірми - перевізника, а під час поїздки буде знаходитись у керівника групи.

5. Повідомлений про те, що строки оформлення візи в Словаччину та дату видачі паспортів визначає консульство. У разі затримки документів у консульстві, після запланованої дати видачі, вимоги консульством додаткових документів чи виклик туриста на співбесіду, відповідальність за матеріальні збитки та можливі ускладнення несе виключно особа туриста.

6. Погоджується пред'явити свій закордонний паспорт на вимогу Консульства Словацької Республіки після повернення з туристичної поїздки особисто або через керівника групи.

Важливо: У зв'язку із змінами в правилах подачі документів для відкриття туристичних віз, всі заявники повинні будуть з'явитися особисто у візовий центр Греції в Івано-Франківську, щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців та цифрову фотографію).

  • Друк
  • Email
Увійти

Зареєструватися


JoomShaper